Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DIMITAR BOZIKOV
"Guitarland"
()

DIMITAR BOZIKOV - GUITARLAND

Ako govorimo o glazbenicima iz Makedonije, a posebice o gitaristima, hrvatskoj publici neprijeporno je poznato jedno ime - Vlatko Stefanovski. Vlatko je uvijek dobro primljen u Hrvatskoj - bilo sa svojim triom, bilo u suradnji s Miroslavom Tadicem, svoju je publiku vec odavno pronasao.

Novo ime na makedonskoj gitaristickoj sceni je Dimitar Bozikov. Njegov CD "Guitarland" sadrzi deset instrumentalnih skladbi po uzoru na Jeff Becka ili Brett Garseda. Na web stranici gitaristickog portala Guitar9 u rubrici "neotkriveni", http://www.guitar9.com/undiscov56a.html, nalazi se osvrt na njegov album kojeg ocjenjuju iznimno zanimljivim i prepunim gitarskih trikova tako da paznja slusaoca ne posustaje od prve do zadnje skladbe. Svim ljubiteljima instrumentalne gitaristicke glazbe preporucamo slusanje ovog, nadarenog, tehnicki uvjezbanog gitariste i odlicno odsviranog albuma.

Dimitar je rodjen 1963. godine u Sofiji, Makedonija. Odmalena je okruzen glazbom buduci da su mu i otac i majka bili operni pjevaci. Svoju glazbenu naobrazbu zapoceo je s klavirom kojega je ubrzo zamijenio gitarom pod utjecajem rock glazbe i gitarista poput Tommy Bolina i Alvin Leea, te jazz glazbenika poput George Bensona i Larry Carltona. Tijekom svirackog staza clan je vise makedonskih rock grupa, a u zelji da svoje ideje prenese sto bolje kroz glazbu - neopterecen pritiscima, Dimitar je opremio vlastiti studio u kojemu vrijeme ne ogranicava potrebu za eksperimentiranjem i inspiracijom sto se upravo na albumu "Guitarland" i cuje. Trenutno radi na novom materijalu, a na tom albumu ce gostovati niz glazbenika iz razlicitih zemalja.

Web site: www.dimitarbozikov.com

Prilog: Drazen Buhin, Zagreb, Hrvatska








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -