Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DEMON
"Better The Devil You Know!"
(Spaced Out Music) 2005. CD
NWOBHM - UK

Pre nekoliko dana dobio sam 2 CD-a, od Mike Stonea, managera i pridruzenog clana legendarnog NWOBHM sastava Demon. Tokom 80-tih godina ovaj bend je "uzburkao" britansku javnost svojim neobicnim "live" nastupima i nekolicinom albumskih izdanja, posebno sa prva cetiri, i mnogi su im predvidjali lepu buducnost. Nikada nisu bili toliko komercijalni, ali su uzivali respektabilnu podrsku ostrvskog pressa, koji je sa paznjom pratio svaki sledeci potez pevaca i lidera grupe Dave Hilla i njegovih saradnika. Nakon 80-tih godina, usledile su manje uspesne 90-te, kao i "nejasne" i "neizvesne" 2000-te, sa kojima restauirana postava Demona pokusava da se izbori za svoje mesto pod suncem.

"Better The Devil You Know!" je aktuealan studijski album iz 2005. godine, koji je objavljen nakon skoro cetvorogodisnje pauze od prethodnog, "Spaced Out Monkey" (2001). Danas Demon deluju u postavi seksteta, a sto se autorskog dela tice, Dave Hill je presudnu podrsku imao u bubnjaru Neil Ogdenu. Po mnogim stranim analiticarima, Demon su se ovim izdanjem psiholoski vratili u vreme 80-tih godina, i u odredjenoj meri mogu se sloziti sa ovakvim razmisljanjem. Bend se nalazi na terenu kojeg najbolje poznaje i njihov umereni hard rock danas se moze tretirati i kao jedno ocekujuce mainstream rock izdanje.

Ne mogu se oteti utisku da me je u muzickom smislu, Demonov aktuelni materijal podsetio na studijske radove jos jednog po stazu starijeg benda - Uriah Heepa, iz vremena 90-tih godina. Nacin tretiranja klavijatura i samih aranzmana upravo je takav. Ali "Better The Devil You Know!" sadrzi dovoljno materijala koji podsecaju na ranije svetle trenutke, kao sto su npr: "Standing On The Edge", "Warrior", "Temptation". Album zatvara laganija numera, "Change", koja donekle izlazi iz okvira dosadasnjih radova benda. "Better The Devil You Know" i pored koliko-toliko moderne produkcije jednog od dvojice gitarista - Ray Walmsleya, nisam siguran koliko ce uspeti da zainteresuje danasnje mladje metal fanove. Ipak, Demon u izrazajnom smislu i dalje nude visoke standarde, i ne odstupaju od svoje davno postavljene price.

Ocena: 8 / 10
www.the-demon.com
demon@the-demon.com



Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja - oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija i Crna Gora
e-mail: lokbis@sezampro.yu







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -