Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - BB Lokner - ex YU prostor - 2008
TRIGGER
"Ljubav"
(PGP RTS, Beograd) 2007. CD
Moder pop / power pop / hard rock / metal / crossover - SERBIA

Veoma zanimljivo izdanje pojavilo se tokom poslednjih meseci odlazece, 2007. godine. Sastav Trigger pre same realizacije albumskog materijala uspeo je da dopre do slusalaca medijskim prisustvom na beogradskoj "202-ci" i na "TV Metropolisu". Deluju u postavi kvinteta, imaju pevacicu koja se zove Milena Brankovic, a glavni covek postave je gitarista, autor i ko-producent, Dusan Svilokos Djuric.

Trigger na neuobicajen, ali moderan nacin, izvode neku svoju varijantu modern / power popa koji je kombinovan sa hard rock / metalom. Izuzetne i ubedljive vokalne linije, originalna aranzmanska resenja, ali pre svega i iznad svega, vanredna produkcija za koju je pored pomenutog Svilokosa bio zaduzen i Goran Simpraga, inace snimatelj i mastering majstor, predstavljaju ubedljivo oruzje njihovog ponudjenog koncepta.

Brojni slusaoci na prve taktove albumskog materijala Triggera, povuci ce odredjene paralele sa ranim Negative, jer nacin vokaliziranja i cvrsca sviracka forma donekle predstavljaju obostane zajednicke stilske karakteristike. Ali, to je ono sto ulazi na prvu loptu.

Licno, nikad nisam specijalno respektovao muzicki background sastava Negative za kojeg mislim da je u odredjenoj meri precenjen, ali oko Triggera, bar sto se tice njihovog debija, imam znatno pozitivnije misljenje. 13 ponudjenih numera vrlo su koncizno obradjene i postavljene, sto je interesantno, nema suvisnih tonova. Sve je na svom mestu, kao da je iskustvo unutar njihovih redova vise decenijsko, i da zapravo "Ljubav" ne predstavlja njihov zajednicki diskografski debi.

Mozda bi moj kriticki osvrt bio i pohvalno naklonjeniji, ali moram povuci jednu malu zadrsku upravo zbog pomenute produkcije, koja ubedljivoscu odskace od ovdasnjih standarda, a u isti mah moguce je da u dobroj meri i menja bazicni sviracki ugodjaj kojeg bend moze ponuditi u koncertnoj formi. Ali, i ovako, "Ljubav " predstavlja veoma obecavajuci diskografski pocetak benda.


Zainteresovani za muzicku recenziju sva svoja
oficijalna, demo, promo, live... izdanja mogu poslati na adresu:
Branimir Bane Lokner, Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -