Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - BB Lokner - ex YU prostor - 2007
SMOKE 'N' SOUL
"Smoke 'n' Soul"
(Automatic Records) 2007. CD
Reggae - SERBIA

Napokon pored Del Arno Benda, jos jedan reggae sastav u Srbiji ima albumsko izdanje. Smoke 'n'Soul su docekali svoj debi, nakon visegodisnjeg kontinuiranog delovanja. Beogradjani su, inace, 2003. godine pobedili na jednom od prestiznih ovdasnjih (srpskih) Demo natjecanja, ja sam tada bio jedan od clanova zirija pa sam se po prvi put mogao detaljnije informisati o njihovoj muzici. Pesma "War Inside Of You" se pojavila na kompilaciji "Rebel Demo", a grupa je u ono vreme imala i sasvim solidnu promotivnu podrsku. Ipak, iz vise objektivnih i subjektivnih razloga, moralo se cekati pune 4 godine da bi objavili album, iako sam misljenja da su zrelost kao sastav posedovali jos i tada.

Njihov istoimeni CD objavljuje "Automatic Records", i na izdanju su predstavljeni kao bend cija idejna interesovanja su, kako sami kazu, verzirana ka rasta filozofiji i roots kulturi. Pevaju na engleskom jeziku, i ponudili su autorski materijal. Njihov zvuk je pun, bogat, "zacinjen" finom pozadinskim podrskom duvacke sekcije. Pesme im karakterisu veoma dobro postavljena aranzmanska resenja, kao i izuzetna melodicnost. Sa druge strane, Beogradjani su u muzickom smilslu ponudili vidjenje reggea koje se oslanja na zvuk 80-tih godina, i mnogo vise samu psihologiju koja je nastajala, stvarala se i egzistirala tokom pomenutog perioda. To u svakom slucaju ne mora da bude nista lose, ali ih na neki nacin definise i kao akt koji se vise bavi retro pristupom.

Cini mi se da su jednako influentni jamajkanskim i britanskim bendovima, a neke asocijacije vode od Weapon Of Piecea, Aswada, Steel Pulsa, do Gladiatorsa. Sa introm i outrom na njihovom albumu se nalazi ujednacenih 12 numera, koje ih predstavljaju kao izuzetno slusljiv, i u isto vreme usviran bend. Koliko sam imao prilike da ih upoznam, cini mi se da njihova inertnost na neki nacin moze da im odmogne u dolazecim promotivnim aktivnostima, te bi na tom planu morali malo bolje da se organizuju i snadju.

Ocena: 7,5 / 10
www.automatic.co.yu


Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja
oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:
Branimir Bane Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -