Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DEL ARNO BAND
"Vreme vode"
(Automatic Records) 2006. CD
Reggae - SERBIA

Kada krenem sa analizom o delovanju i radu beogradskog DAB-a, ne mogu a da se ne osvrnem na neumitnu cinjenicu kako pripadaju onom korpusu sastava i izvodjaca koji tokom visegodisnjeg postojanja imaju veoma mali broj realizovanih albumskih izdanja. DAB su takodje veoma zahtevan sastav, sa kojim nije lako saradjivati, a takodje i grupa koja zbog autoritarnog i tvrdoglavog vodjenja karijere glavnog coveka u grupi frontmana, autora muzike, pevaca - Jovana Matica - propustila je da realizuje i ostvari mnogo vise od onoga no sto je uspela da postigne do danasnjeg dana. Ali, to su fakti koji se uglavnom ticu unutarnje organizacije grupe, ali koji na neki nacin pokazuju i to kako grupa funkcionise i deluje u realnosti.

"Vreme vode" je njihov novi studisjki album koji je uradjen nakon desetogodisnje pauze, jer je prethodni studijski materijal bjavljen jos 1996. godine. DAB malo sviraju "uzivo" uglavnom zbog obaveza pomenutog Matica i njihovo nekarakteristicno vodjenje karijere ujedno i onemogucava ujednaceniji pristup muzici od strane fanova, bilo mladjih ili onih koji su sa njima odrastali.

"Vreme vode" je u tehnickom smislu, za srpske standarde, "prebogato" izdanje. Booklet od 40 strana je u full-coloru, poster, CD je u digi-pack formatu, uz to, materijal koji se snimao od 2002. do 2005. godine, pokazuju da su akteri price zeleli da na sve potencijalne slusaoce, analiticare, konzumente, prijatelje i nedobronamernike ostave utisak kako sve stvari sigurno drze u vlastitim rukama. Ali, da li okolnosti, okruzenje, pa i trenutna autorska ponuda benda idu njima u korist, pokazace dolazece vreme.

Album koji se pojavio prolecnih dana 2006. godine, u marketinsko-promotivnom smislu, za sada, ne prolazi nikako, a cena samog CD-a koja je u veleprodaji za ovdasnje uslove skupa, onemogucava laksi prohod do potencijalnog kupca. Distribucija u ovom slucaju cak i za srpske standarde gora je od ocekivane, upravo zbog navedenog razloga. Sam materijal, a na albumu se nalazi 12 pesama, pokazuje evidentnu autorsku krizu, jer na izdanju ima veoma malo numera koje ce ostati duze da zive kod publike, ili bar da se priblize nekim ranijim njihovim pesmama koje su se pojavljivale na prvim snimcima, kao i prethodnom CD-u.

Materijal je u realizatorskom i koncepcijskom smislu koherentan, ali nedovoljno ubedljiv da bi mu se cesce vracali. Prepoznatljiva tekstualna poruka preslikana je iz pesme u pesmu, i ovakva precesto koriscena forma, vise smeta nego sto moze afirmativno da deluje. Na kraju, "Vreme vode" je razocaravajuci album grupe sa kojim ocekujem i donekle pad njihovih pozicija i kod njihovih dojucerasnjih najzagrizenijih fanova.

Ocena: 5 / 10
www.delarnoband.com



Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja - oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -