Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

SVE ILI NISTA
"U ocima sjaj..."
(PGP RTS) 2005. CD
Teenage rock - SERBIA

Na neki nacin Sve Ili Nista predstavljaju primer pravog porodicnog sastava. Glava porodice otac, brine se o managementu, a bend cine braca Boki, Pavle i Srks. Do sada su, pre aktuelnog, vec objavili jedan album i to za izdavaca "Music Star", a "U ocima sjaj..." je njihovo drugo ostvarenje po redu. Ne moze se reci da je u porodicni projekat gornjo-milanovacke grupe ulozeno adekvatnih materijalnih resursa, ali vidljiv je trud i zalaganje da njihova karijera odrzi kontinuiranu postavku i relevantnu realizaciju.

U muzickom smislu, drugi album se razlikuje od prvog. Ovaj, aktuelni, sadrzi izrazeniju i "ozbiljniju" dimenziju, pri cemu dominira autorski materijal koji odgovara opisu nekakvog teenage rocka. Priznajem da su me klinci iz benda u dobroj meri podsetili na jedan drugi slican sastav koji je delovao u nekadasnjoj "velikoj" Jugoslaviji. Dolazio je iz Zagreba, i zvao se Prva Ljubav. U jednoj fazi u njihovim redovima pevacica je bila Sanja Dolezal, koja je kasnije nastavila vise no uspesnu karijeru u Novim Fosilima. Koliko se secam, u kritickoj javnosti Prva Ljubav je izazivala podsmeh od starane ozbiljnijih muzickih poklonika, a i ploce im se nisu bas prodavale koliko je to njihov izdavac "Jugoton" ocekivao. Ali, tadasnja zagrebacka muzicka industrija je ulagala u bend, sto u slucaju ovih momaka to ne odgovara realnosti.

No, muzicki, interesantno je da se radi o nekoj meksoj varijanti teenage rocka koji asocira na ovdasnje 70-te godine, a ne na neko novije vreme, drugacije trendove, produkciju i samu realizaciju. Nisam siguran da ovde 14 prisutnih numera mogu u nekoj izrazenijoj varijanti da zainteresuju danasnju mladez i njihove potencijalne generacijske sledbenike. Oni jednostavno vole neku drugu muziku, koja ne odgovara onakvoj ponudi koja je vidljiva na albumu "U ocima sjaj...". Cini se da je malo vise truda trebalo biti ulozeno ka tekstualnoj realizaciji, kojoj se na kraju sto-sta ima zameriti. Cini mi se da ni nakon drugog albuma, porodicni bend Sve Ili Nista ne ide ka zeljenom cilju, iako se odredjene pohvale moraju uputiti ulozenom naporu da sve na kraju izadje u sto boljoj formi.

Ocena: 6 / 10
www.pgp-rts.co.yu



Zainteresovani za muzicke recenzije mogu svoja izdanja - oficijalna, demo, promo, live... poslati na adresu:

Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -