Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

KRISTALI
"Live @ Studio 6"
(PGP RTS, Beograd, SCG) 2005.CD
Pop / modern pop - SERBIA

Beogradski sastav Kristali nedavno je objavio album koji na neki nacin predstavlja i kompilaciju njihovih do sada najvecih uspeha. Moram priznati da je to u neku ruku, najblaze receno cudno, jer ovaj bend nije do sada objavio puno snimaka, kao ni albuma. Izgovor postoji u cinjenici da su u "Studiju 6" pesme snimljene "uzivo", direktno, kao da su na koncertu, ali mislim da im u ovom casu to i nije bio narocito inventivan potez. Kristali su se "digli" tokom prve polovine 90-tih godina, kao jedan od obecavajucih aktova koji je kroz svoj sound nudio neku vrstu optimizma, ali i cija je izvodjacka forma naginjala ka nekoj varijanti brit. pop price koja je u kombinaciji sa beogradskim "smekom" gadjala u ukus urbane mladezi.

Kristali su u studijskoj formi zvucali kao prijatan akt cije su pesme pamtljive, slusljive i hiticne. Najveci problem benda, sto sam cesto u proslosti i isticao, bili su koncertni nastupi, gde ponudjena "tanka" sviracka dimenzija nije uspevala da parira studijskoj uglacanosti. Tokom prosle godine, takodje, snimana su i dva koncerta ovog benda u prostoru beogradskog "Doma Omladine", ali su slab (veoma slab) odziv publike, pa i jedna dodatna izvodjacka indisponiranost, odlozili realizaciju pravog koncertnog albuma.

Tako sada imamo "Live u Studio 6", koji veoma malo ili gotovo ni malo ne odudara od njihovih studijskih snimaka. Produkcija, miks i postprodukcija Mirka Vukomanovica samo je jos vise "podvukla" one prepoznatljive studijske elemente koje je bend preko svojih snimaka nudio. Na izdanju se, inace, nalazi 12 numera. Prakticno, svi poznati songovi su tu - "Dva metra", "Talasi", "O, kako si lepa", "Ustani, kreni", "Znam, znam"... Jos jednom se postavlja pitanje potrebe i momentu realizacije albuma. Kristali nisu ponudili ama bas nista novo, razlicito, zanimljivo, ili drugacije. Ne prepoznavanje vremena u kojem se zivi, radi, stvara i deluje, takodje, spada u ozbiljan propust grupe, koja ovim izdanjem ne samo da prakticno nista ne dobija, vec pravi ozbiljnu gresku u koracima.

Ocena : 4 / 10
www.pgp-rts.co.yu


Zainteresovani za muzičke recenzije mogu poslati svoja izdanja -
oficijalna, demo, promo, live... na adresu:

Branimir Lokner
Beľanijska 33, 11080 Zemun
Serbia & Montenegro

e-mail: lokbis@eunet.yu







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -