Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

NEGATIVE
"Tango"
(City Records) 2004. CD
Pop / rock - SERBIA

Novi album Ivane Pavlovic i Negative-a, objavljuje "City Records", i kako vidim, adekvatna marketinska kampanja u kontinuitetu vec traje neko vreme. Beogradski sastav i sama pevacica, uzivali su na pocetku svoje zajednicke karijere velike simpatije u javnosti i imali su ogromnu medijsko-marketinsku podrsku. Ona nije bila iskoriscena na najbolji nacin, a najvise krivice snose sami akteri ove price.

Iako su u dobrom delu estradizovanih medija predstavljeni kao nova urbana optimisticka rock / pop varijanta, Negative su od samih pocetaka pokazali da su nista drugo do jedna malo bolje upakovana, tipicno ovdasnja, estradna pop / rock grupa, koja ni u muzickom smislu ni izbliza nije toliko interesantna, koliko su im neki pridavali na znacaju. To su, uostalom, dolazeci albumi i pokazali i potvrdili.

Ni aktuelno izdanje, "Tango", u tom smeru ne predstavlja neki radikalniji ili drugaciji iskorak. Radi se o materijalu na kojem preovladavaju pesme brzeg i srednjeg tempa, kao i balade, i to je jedan ocekivani miks ovdasnjeg pop / rocka, takodje sa svojom formom, ali i porukom prilicno estradno orijentisanom. Pesme su pravljene da se svide vecem broju konzumenata, i produkcija Milana Prokopa je upravo tako i postavljena. Donekle, u poredjenju sa ranijim ostvarenjima, slika songova je izmenjenija, putem tekstualne poruke.

Sama Ivana Pavlovic kao autor tekstova, cini se, ponudila je jednu mnogo vise iskreniju i licniju dimenziju, sto je uticalo da same pesme vise dobiju na emotivnosti. Materijal promovise jednu generalno meksu formu, koja ne mora u krajnjoj istanci da omoguci i znacajniju komercijalnost izdanja. Misljenja sam, da je svoju veliki sansu oko gradjenja uspesnije i relevantnije karijere, Negative propustio u proteklom vremenu, sto sa druge strane ne znaci da su oni bilo sta izgubili oko same medijske prisutnosti.

"Tango", iako bi sami akteri to zarko zeleli, nije album koji ce stvari unutar i oko njih bitno izmeniti. Negative ostaju na sceni kao trazena estradna pojava, cime se njihov autorsko-izvodjacki znacaj nije ni malo poboljsao.

Ocena : 5 / 10
www.cityrecords.co.yu
www.negativeband.com


Zainteresovani za muzičke recenzije mogu poslati svoja izdanja -
oficijalna, demo, promo, live... na adresu:

Branimir Lokner
Bežanijska 33, 11080 Zemun
Serbia & Montenegro

e-mail: lokbis@eunet.yu








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -