Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

BATA BOZANIC JAZZ QUINTET
"Uspomene"
(PGP RTS) 2004. CD
Jazz - SERBIA AND MONTENEGRO

Poznavaocima jazz strujanja na teritoriji Srbije i Crne Gore ne treba posebno predstavljati basistu Batu Bozanica. Njegova prisutnost i karijera kontinuirano traju vec duze od 20 godina. Tokom pomenutog perioda, on se nije bavio samo ovom muzickom formom, vec je svoje usluge sesn i studijskog muzicara "pozajmljivao" brojnim akterima pop, rock i ovdasnje estradne price. Saradjivao je i saradjuje sa mnogima, a ako ste posetilac beogradskih klupskih mesta, mozete ga naci u toku jedne veceri nekad i na vise "scena", gde njegova aktivnost ne jenjava. Tehnicki, Bozanic je superioran instrumentalista. Poznato je takodje da je jedan vremenski period vlastite izvodjacke naobrazbe proveo i u cuvenom Barkleey, no nije se tamo zadrzao, iako je imao ponude da ostane.

Njegov solo album, odnosno ispravnije je reci album kojeg je realizovao sa svojim Jazz Quintetom, na neki nacin pokusava da pomiri elemente nekakvog mainstream pristupa, cool atmosfere, ethno varijacija i psihologiju klupskih svirki. Pri svemu tome treba naglasiti da je Bozanic autor 6 tema sa izdanja, dok su sa po jednom numerom kao gostujuci autori prisutniNesa Petrovic, Jova Maljokovic, jednu je komponovao legendarni Donald Byrd, a dve teme je "prilozio" Vlada Maricic.

Tema nazvana "Srbi u Svemiru" reciklaza je poznatog "Zikinog kola" i predstavlja omaz ovdasnjem ethno nasledju. Materijal koji se nasao na CD-u snimljen je tokom Maja meseca u "Studiu 6" - "Radio Beograda", a producent je bila Vladana Markovic. Sa svojim ostvarenjem, Bozanic jos jednom potvrdjuje da je i kao izvodjac, aranzer, ali i autor na visini zadatka i da se u ovakvoj jazz formi snalazi kao riba u vodi. Njegov album je prijatan za slusanje, takodje i odmor i predstavlja materijal koji bio mogao biti preporucljiv i onim konzumentima koji ne vare tako lako teze jazz note.

Ocena: 8,5 / 10
www.pgp-rts.co.yu


Zainteresovani za muzičke recenzije mogu poslati svoja izdanja -
oficijalna, demo, promo, live... na adresu:

Branimir Lokner
Bežanijska 33, 11080 Zemun
Serbia & Montenegro

e-mail: lokbis@eunet.yuDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -