Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Backstage

BAIN FOREST RYTUAL
15.01.2010. - Soda Club, Lukavac, BiH

Foto: Dragutin Matosevic
Brain Forest Rytual
15.01.2010. - Soda Club, Lukavac, BiH

Ethno / alter / metal / industrial / multimedijalni bend iz Lukavca, Bosna i Hercegovina, Brain Forest Rytual, održao je uspješan koncert u "Soda Clubu" u Lukavcu. Bilo je to u petak, 15.01.2010. godine. Njihov koncert očekivao se sa velikim nestrpljenjem s obzirom na činjenicu da taj bend rijetko nastupa uživo. Bila je to, također, dobra prilka za poslušati i vidjeti što je to taj bend ponudio na svom nastupu od 28.12.2009. godine, na koncertu u sklopu Omladinskog programa BH Radija 1, održanom u Sarajevu.

Brain Forest Rytual (Saša Perić - voice, guitars, percussions, saz, pipe, flute, zurle, keyboards, samples, programming, artworks, design ; Alen Mehmedović - back voice, bass, pipe, flute, zurle, artworks, design ; Benjamin Moranjkić - drums, percussions ; Rijad Hanić - live sound, samples, programming ; Edin Mujkić - percussions, back voice ; Fikret Osmanović - light and projections technician, additional bass) bio je na visini zadatka. U punoj mjeri opravdali su očekivanja prisutne publike. Bilo je to vidljivo po dobrim reakcijama koje su počele već sa prvom izvedenom pjesmom.

Brain Forest Rytual su kao bend veoma uigrani i zvukom kompletni. Muzika im je poticajna i ima snage animirati publiku. Ova muzika svakako ima svoju publiku i bend treba dati više truda da ona dospije do što više konzumenata kvalitetne muzike. To je u šumi ponude teško, ali se taj trud, na kraju, uvijek isplati.

Predlažem da si nabavite njihov CD "Longitude" i da ih poslušate. Pozivam i sve nezavisne i major izdavače iz našeg regiona da, također, obrate pažnju na materijal benda Brain Forest Rytual. Ovako nešto se ne sreće svaki dan.

Pohvale bih uputio i voditeljima "Soda Cluba" Lukavac koji su od svog kluba napravili prijatno mjesto za boravak, obezbijeđujući svojim posjetiteljima vrijedan muzički program. Posjetitelja je, koliko sam vidio, bilo i iz Tuzle, što samo po sebi već dovoljno govori. Moji komplimenti idu i posjetiteljima kluba - pokazali su da znaju prepoznati i nagraditi prave vrijednosti.

Set lista: Useless, Not Alone, Immortal Day, Piece Of Advica, Mind Wide Shut, Behind The Window, Monologic, Dekompresija, Brain In Forest, Mouse On Horse, Feel Sorry, Lights, Coldness, Where Have I Been, Kule i gradovi, Amnesiah, I Lied I Believe, Fog, 100 godina.

Web linkovi: www.bfr-band.com i www.myspace.com/brainforestrytual .

Foto: Dragutin Matosevic
Foto: Dragutin Matosevic
Foto: Dragutin Matosevic

Autor teksta i fotografija:

Dragutin Matošević
Tuzla, Bosna i Hercegovina
info@barikada.com

New Barikada logo made by Thomas Oliver

New Barikada logo made by Thomas Oliver







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -