Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

FLEGMA + UNUTRAŠNJA EMIGRACIJA
01.12.2006. godine - Dom kulture, Bosanski Novi, BiH

Flegma + Unutrašnja emigracija
01.12.2006. - Dom kulture, Bosanski Novi, BiH

U organizaciji (još uvijek neformalne) Multikulturne omladinske organizacije Novi Grad "MONO", a uz podržku Partnerskog omladinskog pokreta iz Banja Luke te Ozon kluba iz Siska (produkcija) kao i mnogobrojnih donatora i sponzora, u Bosanskom Novom / Novom Gradu prigodnim je programom obilježen Svjetski dan borbe protiv AIDS-a .

U prijepodnevnim satima održano je stručno predavanje na temu AIDS-a, a navečer za sve ljubitelje glazbe i plesa organiziran je koncert i party demo bendova: FLEGME iz Prijedora i UNUTRAŠNJE EMIGRACIJE iz Banja Luke, te DJ-va: Davea iz Sisaka i Leme iz Novog Grada.

Koncertni dio programa otvorio je DJ Dave (SK) koji je pristigloj publici predstavio nove uratke sa svjetske glazbene scene, pa se te večeri tu moglo čuti mjuze od Tom Verlaina i Heavy Tresha, Primal Screama i The Repturesa, do Toola i Systemsa.

Uz dobro pripremljenu atmosferu, oko 22.30, na scenu su izašli članovi banda FLEGMA iz Prijedora, banda koji je već poznat ovdašnjoj publici po nastupu u Novom pred par godina. Taj band koji je osnovan davne 1997. godine. U svojoj ne maloj karijeri imaju jedan demo album naslova "It Doesen't Fet" iz 1999. godine, koji sadrži 9 numera, podosta klubskih nastupa i nekoliko festivala od kojih izdvajaju "Exploziv Metal Festival Valjevo" iz 1998. godine. Imali su i prekid neki vremenski period zbog osobnih razloga pojedinih članova benda (faks, vojska).

Pred, otprilike 150 posjetitelja, metal core band FLEGMA osim starih stvari i nekoliko obrada izveli su premjerno "Mr. Noise", novu stvar sa istoimenog singla iz 2006. godine. Po svemu sudeći, većina publike je band dobro prihvatila.

Drugi na scenu izlaze UNUTRAŠNJA EMIGRACIJA, peteročlani new wave punk band, kako oni sebe nazivaju. Zaista čudna mjuza brzih ritmova, žestokih rifova gitare, zanimljivog basa i isprepletenih vokala Ive i Robija. S obzirom da kao band postoje ni punu godinu dana, jako su dobro uvježbani i dobro zvuče. Tekstovi pjesama su im političke i socijalne naravi, realni za područje na kojem žive i djeluju. Za iduću godinu najavljuju snimanje materijala i video spota te koncertnu turneje po hrvatskim klubovima. Živi bili pa vidjeli.

Nakon odlične svirke UK-le, sve prisutne posjetitelje programa, njih oko 200, uz ritmove i zvukove Drums n Bassa i Freestylesa do jutarnjih sati zabavljao je DJ Lema, veliki DJ potencijal ovoga kraja.

Informacije za kraj: Banja Luka - Udružila se Banjalučka scena – UBS (Udružena banjalučka scena), Novi Grad / Bos. Novi – 22., 23. i 24.03.2007. - PYAF Festival.


Autor priloga:

Davor Ivančan - Def
Sisak, Hrvatska
davor.ivancan@gmail.com
www.ozonklub.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -