Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

EXODUS + BIOMECHANICAL
29.11.2006. - SKC, Beograd, Srbija




Exodus, USA

Exodus + Biomechanical
29.11.2006. - SKC, Beograd, Srbija

Beogradska koncertna agencija "Legacy Promotion", tokom poslednjih nekoliko meseci bila je izuzetno aktivna . Veliki broj hard, heavy i extreme metal sastava posetio je ovdasnje prostore, a u toku samo tri dana u glavnom gradu Srbije svirali su prvo TO DIE FOR, a zatim legende USA thrasha - EXODUS. Kako se moglo procitati po etabliranim evropskim webzinima, britanski epic / power / thrash bend BIOMECHANICAL pozvan je da "zagreva" publiku pre nastupa americkih "zvezda" na njihovoj evropskoj turneji tokom novembra i decembra meseca 2006. godine. Oni sami su izjavljivali kako je to za njih velika cast i privilegija, a Beogradjani su imali priliku da se upoznaju sa njihovim efektnim 30-minutnim koncertriranjem.

Exodus, zapravo, na ovogodisnjoj turneji promovisu njihova poslednja 2 studijska albuma - " Tempo Of The Damned" (2004) i "Shovel Headed Kill Machine" (2005), oba objavljena za nemacki "Nuclear Blast", koja su ujedno realizovana nakon 7-godisnje studijske pauze i nesto manje koncertne hibernacije. Iako je svojevremeno come back ovog americkog sastava u specijalizovanim glasilima izazivao poprilicnu paznju, cini se da pomenuta albumska ostvarenja nisu na adekvatan nacin uspela da sazive kod publike i fanova. I sam furiozni koncertni atak USA kvinteta pokazao je kako su psiholoski prilicno ostali u nekom ranijem vremenu, cesto i verbalno prozivajuci "staru skolu" i asocirajuci kako su prave vrednosti ostale u nekom drugom vremenu.

Cinjenica je da su sviracki izuzetno usvirani i da zvuce maksimalno koherentno, sto je publika takodje osetila i znala da nagradi. Inace, SKC je bio popunjen sa otprilike 400 fanova, znatno vise nego na dobrom delu pomenute evropske turneje, i puno vise nego na koncertu TO DIE FOR odrzanom pre tri dana, na kojem je bilo jedva nesto vise od 150 gledalaca. Exodus nisu razocarali, cak sta vise, bili su ocekivano ubedljivi, ali je evidentno da su "ostali" u drugoj polovini 80-tih godina, sto im u buducnosti moze predstavljati prilican problem (ako vec nije). Nove generacije bendova i publike nemaju puno sluha za nekog ko nije u dovoljnoj meri spreman da "cuje" glas sadasnjosti i izazove buducnosti.



Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -