Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

MORBID ANGEL
16.08.2006. - Basta SKC-a, Beograd, Srbija


Morbid Angel
16.08.2006. - Basta SKC-a, Beograd, Srbija

Pomalo u senci grandiozne kampanje koja je u ovdasnjim medijima tekla oko koncerta sastava Toto, iz drugog plana se jos jedan americki bend predstavio Beogradjanima. Ali, oni die-hard fanovi nisu ni ocekivali neku specijalnu kampanju, vec su se unapred dobro pripremili za porciju svog zadovoljstva. Nema sumnje da Morbid Angel imaju sasvim solidnu fan bazu u Srbiji, a na koncertu je primecena i poveca grupa "ekstremnih" metalaca iz Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Sve u svemu, u Basti "SKC"-a sigurno je bilo oko 1,200 posetilaca, sto se za ovakvu vrstu muzike moze smatrati veoma dobrom posetom, bez obzira sto americki sastav u proslosti nije imao prilike da se predstavi ovdasnjem auditorijumu. Kao predgrupa nastupao je bend iz Valjeva slicnog zanrovskog usmerenja - Amon Din. Njihov do sada jedini objavljeni album objavila je kuca iz Doboja, "Walk Records", a ovaj sastav koji je aktivan vise godina unazad, nije uspeo da ostvari zeljeni tok karijere, uglavnom zbog problema sa objavljivanjem materijala. Nadam se da je ta faza iza njih, i nastup u "SKC"-u jos jednom je pokazao da se njihova varijanta death metala, koja takodje ukljucuje progressive detalje, u izvodjackom smislu konstantno razvija. Naisli su na veoma dobar prijem kod publike, koja je znala da nagradi njihovu srcanost na sceni.

Nakon pauze od gotovo 30 minuta na binu su izasli Morbid Angel, koji su na evropskoj turneji, jos uvek produzeno promovisuci aktuelan album iz 2003. godine, "Heretic". USA akt je formiran 1983. godine, a svoj prvi album objavio je 1989. i bio je to "Altars Of Madness", koji je u svetu ekstremnog metala, na neki nacin, predstavljao inovativno i u blazoj meri revolucionarno ostvarenje. "Blessed Are The Sick", iz 199. godine, nastavljao je pricu prethodnog i delovalo je da ce tokom dolazeceg perioda na terenu death metala Ameri dugo drzati pozicije pri vrhu. No, buducnost nije bila toliko sjajna, iako svojevrstan status kult benda je zadrzan do danasnjih dana. Morbid Angel su, da podsetim, bili onaj sastav koji je svojevremeno objavio EP izdanje naziva "Laibach Re-mixes", ali i grupa za koju su zanrovske kolege imale samo reci hvale.

Sam nastup benda Morbid Angel pred euforicnom publikom imao je jednaku tenziju i izvodjacki intenzitet od pocetka do kraja, bez nekih "uspona" i "padova". Publika jeste bila zadovoljna, bend jos vise, jer istini za volju, ovoliki broj publike danas tesko mogu da ocekuju na svojim solistickim nastupima. Materijal je bio sastavljen od najpoznatijih numera, i u tom smislu publika nije bila zakinuta za svoje favorite. Moj licni utisak je na kraju bio takav da su Morbid Angel psiholoski isuvise ostali u 90-tim godinama, i da vrlo malo pokazuju namere da se u strukturno-aranzmansko-idejnom smislu promene. To ce sigurno predstavljati
problem u buducnosti (ako vec nije), i beogradski koncert vise je predstavljao neku vrstu zahvalnosti fanova za "minuli" rad, nego sto je promovisao neke potencijalno buduce izvodjacko-koncepcijske smernice benda.


Branimir Lokner
Bezanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
e-mail: lokbis@sezampro.yu








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -