Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

HITCHOCK + ELECTRIC BILJAN AND HIS HERETICS
07.07.2006. godine - Spunk, Zagreb, Hrvatska


Hitchock + Electric Biljam And His Heretics
07.07.2006. - Spunk, Zagreb, Hrvatska

U obogacivanje koncertno pretrpanog tjedna prikljucio se i maleni klubic Spunk nastupom jednog starog i jednog novog r'n'r sastava.

Veceri u Spunku redovito su nabijene glasnim decibelima kojima je tog petka kumovao cisti i punokrvni r'n'r. Premda sam bio strahovito umoran od urnebesnog In Music Festivala, te sam protekle noci tulumario do 4 h ujutro, u 8 h otisao na posao i radio cijeli dan, nikako nisam htio propustiti nastup skupine Hitchock koji su ostavili vrlo dobar dojam na proteklom HGF-u u Bedekovcini. Veceras su nastupili bez svojeg stalnog basiste koji je poslovno bio odsutan, pa ga je zamijenio jedan momak koji po rijecima Zorana (gitara) nije slusao njihove skladbe, te je samo nakon jedne, netom zavrsene tonske probe uskocio kao "rezerva bez koje se ne moze". No, problema nije bilo. Momak inace svira jazz, ima odlican sluh i sve je stimalo OK. Nastup Hitchocka je poceo u 23 h u krcatom Spunku, a zbog velike sparine jos nekih stotinjak ljudi ostalo je sjediti na terasi, tako da je cjelokupni auditorijum za ovako maleni i prilicno nepoznati sastav bio sasvim zadovoljavajuci. Njihova glazba je zestoki r'n'r pod velikim utjecajem americkog garaznog rocka, imaju obilatu punk energiju i sjajne predispozicije za kreativnost koja je nekada frcala iz zvukovlja slovenskih Res Nullius, Pulz, hrvatskih Don't ili jos uvijek postojecih The Babies. U postavi koju cine dvije gitare, bas, vokal i bubanj, svakako su naglaseni vriskavi vokali i vrlo dobre gitarske "komunikativne" delicije. Jedna gitara prati osnovnu harmoniju, a druga zacinjava pravu ljutu zaprsku sa povremenim solo-dionicama tako da sve skupa zvuci vrlo dojmljivo i upecatljivo. Tekstovi su, naravno, na engleskom jeziku i nakon svega dvadesetak minuta okoncali su svoj nastup kako bi prostor prepustili Erotic Biljan And His Heretics.

I taman kada su Heretics poceli svoj nastup, spustio se pravi ljetni pljusak koji je dobar dio gostiju s terase ili rastjerao, ili nagurao u ionako maleni klub, tako da je nastala prava vrelina pomijesana s njihovim ovremesenim zvukom. Osobno sam ih gledao nemam pojma koliko puta i nikad nisu ostavili neki poseban i upecatljiv dojam. Premda vjecito dosljedni zvuku garaze s konca 60-tih uz sitne kompozitorske korekcije, ovaj sastav koji guli vec dobrih 7-8 godina jos nista znacajno nije uspio postici, ako ne racunamo njihov najveci doseg u karijeri kada su prosle (2005.) godine nastupili kao predgrupa svojim najvecim idolima - MC5 u zagrebackoj Tvornici. Ako ovako nastave, vrlo su male sanse da zvuk poboljsaju i oplemene s nekim novijim sadrzajem. Tekstovi su im na engleskom jeziku i koliko se moze primijetiti oni nikome nista ne znace, glazbeno su neoriginalni i zastarjeli, a nastup statican poput suhoparnog propovjednika za katedrom. Ipak, to sto sviraju jest zestoki i mocan r'n'r s jedne strane, te suhi i blijedi vizualni nastup s druge strane. Sve sto imaju ponovili su po stoti put, sto ce reci - jednostavno dosadno.


Autor teksta i fotosa:

Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -