Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

RAMBO AMADEUS
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvatska
18. veljaca 2006.




RAMBO AMADEUS
18.02.2006. - Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvatska

Fenomenalan dan za Hrvate kada je Janica Kostelic osvojila zlatnu medalju na ZOI u Torinu 2006 u kombinaciji (slalom / spust) i ostvarila ono sto jos nikome nije poslo za rukom u zenskoj konkurenciji da napravi, ono sto je u muskoj konkurenciji jedino (interesantno, istog dana) ostvario Norvezanin Kjetil Andre Aamot - 4 olimpijska zlata, veliki svjetski mega car Rambo Amadeus je trijumfalno pokorio Zagreb. Bez snijega i bez zimskih olimp(ijsk)ijada.

Ogromna guzva ispred kluba i u predvorju samog Boogalooa, dala je navijestiti kako ce Rambo imati veliku podrsku publike koja ga zeljno očekuje punih 4-5 godina. Sve po protokolu, Rambo ili sada Intergalakticki Imperator nista nije htio prepustiti slucaju, pa je koncert poceo u otprilike zakazano vrijeme, bez ikakvih vecih kasnjenja. Najavljene promijene u zvuku koje su uocljive na posljednjem albumu "Oprem dobro", dosle su samo do izrazaja na novim skladbama, dok je ostatak koncertnog repertoara prilagodio ocekivanim reakcijama publike. Tako se izmedju niza novih brojeva ("Ashik mlaka vodo meraklijska", "Predrasude", "Jos jedno vruce pivo"...) naslo i mjesta za "Cobane vrati se", "Prijatelju mars u p.m.", dok je techno odusak priustio u specificnom minimalistickom trance uratku "Jedno te isto, jedno te isto...".

Rambo se tijekom koncerta prihvatio i scratch operiranja za gramafonom, a povremeno je i zasvirao gitaru, a sve u finom sklopu njegovih poznatih razlicitih zezalica i dosjetki na svakojake glazbene (i kurentne) stilove od rocka, funka, hip-hopa, trip-hopa, sve do techna i d'n'b-a. Njegova prateca ekipa sastavljena od samo tri elementa (bubnjevi, bas i sampler) savrseno je odradila svoj dio posla prateci Mega Cara u svakom njegovom gegu, migu, skoku i sroku. Kao glazbenici su vrlo dobro potkovani sto su dokazali sarajuci razlicite glazbene obrasce, no najupecatljiviji je ritmicki dio u kojem vlada prvenstveno funky i razliciti oblici d'n'b-a (od laganijeg do brzeg). Posljednja kompozicija koju je izveo nakon gotovo puna dva sata koncerta bila je sansona "Orlov greben". Pomalo neocekivano, ali za njegove mnogobrojne fanove sasvim sukladno s obzirom da je citav koncert frcao raznoraznim humoreskama, ocekivanom neozbiljnoscu i maksimalnim pozivima na zabavu. Mega Car i Imperator nije iznevjerio niti ovog puta.



Autor:

Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -