Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Arhiva 124

  SAR-light d.o.o. - Redizajn web stranice

SAR-light d.o.o. - professional audio & lighting equipment - preduzece je osnovano 1996. godine i od samog pocetka svrstalo se medju vodeca u Bosni i Hercegovini koja se bave prodajom, iznajmljivanjem i montazom rasvjetne i audio opreme. SAR-light oprema TV studije, pozorista, diskoteke, trzne centre, ugostiteljske, vjerske i sve druge objekte, sve one gdje se koristi rasvjeta i ozvucenje. SAR-light, takodjer, sa vlastitom opremom i strucnom ekipom opsluzuje i koncerte, javne skupove, promocije i druge manifestacije. Pored nabrojanih djelatnosti, SAR-light se bavi i izradom idejnih rjesenja i projektovanjem rasvjete i ozvucenja. Izlozbeno-prodajni saloni nalaze se u Tuzli i u Sarajevu. Redizajnirana web stranica firme SAR-light d.o.o. Tuzla sada je na raspolaganju svim zainteresovanim korisnicima. Toj interesantnoj i informacijama bogatoj web stranici moze se pristupiti preko dosadasnjeg linka - www.sarlight.com .

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH.
  Meritas i Jelena Radan (HR) - Americka turneja

Meritas (Meri Jaman i Anita Valo) i Jelena Radan spremaju se za americku turneju. "Jednostavno, takve stvari obicno citamo u tudjim biografijama", prica danas Meri. "Jedne veceri u zagrebackom klubu Bulldog slucajno se nasla Lauren Olane, cula je nas nastup, vidjela sto mozemo i pozvala nas u Ameriku. Tamo je nasla glazbenike za nas americki band i organizirala koncerte po klubovima. Uh… Cini se sjajnim!" Nastupi u drzavama Michigan i Illinois ce obuhvatiti njihov zajednicki program "When Tomorrow Comes" i izvedbe autorskih pjesama iz njihovih karijera. Za tu priliku, hrvatske ce glazbenice udruziti snage s clanovima njihova americkog sastava. 'Detroit Tour' Meritas i Jelene Radan obuhvaca slijedece nastupe: Sept. 13th The Painted Lady Lounge - Hamtramck, Michigan; Sept. 14th The Lager House - Detroit, Michigan; Sept. 16th Memphis Smoke - Royal Oak, Michigan; Sept. 19th Token Concert Lounge - Westland, Michigan; Sept. 20th Big Bar, Chicago, Illinois; Sept. 24th Mario's Afterdark, Troy, Michigan; Sept. 25th Paychecks, Hamtramck, Michigan; Sept. 26th New Way Bar, Ferndale, Michigan; Sept. 27th Muldoons, Rochester, Michigan. Aktualni album grupe Meritas, nastao povodom deset godina postojanja na glazbenoj sceni, objavljen je krajem 2007. godine pod nazivom "Unplugged" i donosi pregled odabranih radova iz njihove karijere, izvedenih na nacin "bez struje". Program "When Tomorrow Comes", s druge strane, u zagrebackom Bulldogu postigao je poseban status za koji se uobicajilo potraziti kartu vise. Web: www.meritasweb.com .

 Autor: Koraljka Dilic, Zagreb, Hrvatska.
  Rowan Robertson (USA) - DC4 guitarist to perform on movie soundtrack

DC4 lead guitarist Rowan Robertson has laid down guitar tracks for the new movie "Dirty Step Upstage" written and directed by Amber Moelter. "Dirty Step Upstage" is targeted for the upcoming Sundance and Cannes Film Festivals. Rowan is currently in the U.K. filming a video for the movie. Rowan Robertson is a former member of Dio and performed on the "Lock Up The Wolves" release. Rowan has since went on to lend his guitar talents to various projects over the years and joined DC4 as a full member in 2005. Rowan Robertson is a tremendous talent and his 'fiery' guitar work is showcased on the upcoming official release from DC4 titled, "Explode". As previously mentioned, DC4 signed on with Chavis Records for the release of "Explode" in October 2008. Plans are currently in the works for an "Explode" CD Release Party as well as a tour to support. For more information visit: www.chavisrecords.net , www.myspace.com/chavisrecords or www.myspace.com/dc4duncan .

 Autor: Bill Chavis, Forest Hill, Maryland, USA.
  Ivan Vidakovic (HR) - Predstavljanje

Ivan Vidakovic je skladatelj sa 17-godisnjim iskustvom, te sa vise od 250 autorskih radova. Kao djete, sa svojih 13, 14 godina, odrasta u Somboru, gradicu u Vojvodini, te uz ritmove italo disco glazbe odlucuje da svoj zivot iskljucivo usmjeri ka glazbi. S'pocetka je remixirao muziku raznih izvodjaca, radio po lokalnim diskotekama i privatnim tulumima. Posto mu je potrebna oprema bila relativno skupa, bio je prisiljen da sam sastavlja pojacala, zvucnike i slicno. Danas mu je to osnovna djelatnost od koje zivi. No, i pored toga, i dalje se bavi glazbom. Sa pjesmom "Boys go to Army", 1991. godine, pocinje njegova glazbena karijera. Do danasnjeg dana u javnosti se nije isticao jer glazba koju je radio nije bila komercijalnog tipa. Ostao je vjeran produkciji Michael Cretya i Diter Bolena, no kako se vrijeme mijenjalo, tako je i on usavrsavao svoju glazbu. Danas je kao i prije, iskljucivo dance glazbenik. U suradnji sa Konstantinom Najtheferom, fronterom grupe Usamljeni Jahac, 1994. godine je snimio album "Francuska ljubav", koji nikad nije izdat iako je snimljen i jedan spot na RTS-u, u studiju Novi Sad, za potrebe emisije kanala NS+. Nakon manje stanke, organizira (hip hop) grupu "Double D", te sa albumom i pjesmom "Ljupko bice" pokusava komercijalizovati svoju glazbu, ali mu to ni tada nije poslo za rukom. U Republiku Hrvatsku se seli 1998. godine ne bi li tu uspio sa svojom glazbom. Njegova glazba stagnirala dvije i pol godine. Kada su se stvorili uvijeti za nastavak glazbenog stvaralastva, punom parom je nadoknadio izgubljeno i za ovih zadnjih godina uradio je nekoliko albuma. Trenutno je u radu 11. album za koji se nada da ce vidjeti svijetlost dana. Web: www.myspace.com/vidakovicivan .

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH.
  Jadranka Stojakovic (BiH / Japan) - Nakon koncerta u Beogradu

Jadranka Stojakovic je 12.09.2008. godine odrzala koncert u Velikoj sali beogradskog Studentskog kulturnog centra (popularni SKC). Koncert je upotpunjen spojem orijentuma Japana, haiku poezije, modernog akusticnog popa, elektricne gitare i nezaobilaznog divnog mirisa Bosne uz pesmu "Kad ja podjoh na Benbasu, na Benbasu, na vodu"... "Evo i sad se jezim kad se setim kako je to otpevala", rekao je Marko Vasic, jedan od svedoka tog koncerta. "Sve je uklopila! Sve! Na video bimu su isle ilustracije modernog Japana i njeni intervjui... U pauzi je pevala i "Kales, bre, Andjo"! Ma, fantazija! Pevala je malo i svojih starih pesama (naravno, nekoliko onih najpoznatijih). Posle svake otpevane pesme sledeo je ogroman aplauz! Koncert je svo vreme vodjen spontanim razgovorom sa publikom, jer smo svi bili na pola metra od nje... Ona u sredini, mi okolo, kao pored logorske vatre... Namestila bi gitaru i pevala... Sta god da je otpevala, samo sam zatvorio oci i pustio je da me vodi... a slike u glavi su same navirale... i predeli i sumovi... Pravi dozivljaj za duh i telo! Zaista sam uzivao." Na slici: Jadranka Stojakovic i Marko Vasic (autor priloga).

 Autor: Marko Vasic, Beograd, Srbija.
  Festival Epidaurus 2008 (HR) - Nastup Kvarteta Partenope (20.09.2008.)

U subotu, 20.09.2008. godine u Domu kulture u Cavtatu u 20:30, a u sklopu Festivala Epidaurus 2008, nastupit ce Kvartet Partenope iz Napulja - na slici (Italija) i odrzati vecer talijanske romanse, opernih arija i klasicne napolitanske pjesme. Vokalni ansambl Kvartet Partenope cine: Irma Irene Tortora - sopran; Elena Sabatino - mezzo sopran i Antonio Sarnelli de Sylva - bariton. Klavirsku pratnju dat ce im Paolo Scibilia. Web link: www.epidaurusfestival.com .

 Autor: Nina Lasic, Dubrovnik, Hrvatska.
  Go-Fest 2007 (SRB) - S pogledom u bolje sutra

Kompilacija vezana za Go-Fest 2007 - "S pogledom u bolje sutra" - predstavlja promociju bendova koji su 2007. godine nastupili na Go-Festu odrzanom u Odzacima, Backa, Srbija. Kompilacija je odstampana u 1000 komada od strane beogradskog PGP-RTS-a, a izdavac je Kulturno-prosvetna zajednica Odzaci. Kompilacija ukljucuje 25 pjesmama koje izvode slijedeci bendovi: Lude Krawe, Ground Zero, Under Pressure, dreDDup, This Day Will Burn, Infrakt, Face It, JkmamKK, Balance, New Mythology, Acid Milk, DST i Tetrapunk. CD se prodaje po cijeni od 300 din, a kontakti za porucivanje su sljedeci: e-mail - gofestodzaci@yahoo.com ; telefoni - Boris: +381 63 596 603; Mladen: +381 62 579 127; Stefan: +381 63 503 791.

 Autor: Boris / Mladen / Stefan, Odzaci, Srbija.
  Massimo (HR) - Sunce se ponovo radja

Novi Massimov album pod nazivom "Sunce se ponovo radja" trenutno se zavrsava i uskoro ce biti dostupan u CD shopovima. Nakon uspjesnih albuma sa obradama, "Vjestina" i "Vjestina II", na kojima je Massimo predstavljao svoje vidjenje popularnih klasika, album "Sunce se ponovo radja" donosi potpuno novi autorski materijal uz izuzetak jedne obrade, Massimu omiljenog, Renata Zera. Uz posebne goste, Nenu Belana i Edina Karamazova, Massimo izvodi pjesme Arsena Dedica, Aljose Serica, Jana Plestenjaka, Lee Dekleve, Kaliopi, Ines Prayo, Eni Kondic, Renata Zera... Veliki dio novoga albuma nastao je nakon novonastale saradnje Massima i Aljose Serica, clana grupa Ramirez i Pavel. Aljosa je napisao cak tri pjesme uvrstene na album, medju kojima i "Ljubav!", pjesmu koja ima ulogu najavnog singla albuma. Za pjesmu "Iluzionist", tekst su napisali Aljosa Seric i Eni Kondic, Massimova supruga, a Massimo se pobrinuo i za muziku. Aljosa je autor teksta i pjesme na kojoj je svoj izvanredan talent prenio i svjetski poznati lutnjist / gitarist, Edin Karamazov. Ova neobicna akusticna pjesma, uz Edinovu gitaru i Massimov vokal, snimana je u Morris studiju. Rijec je o biografskoj pjesmi koja govori o odnosu Massima i njegove kceri Mirne. Na novom albumu, uglavnom, sudjeluje dosadasnja ekipa Massimovih saradnika, a kao nove, izdvajamo Leu Deklevu, Nenu Belana (koji je napisao i otpjevao duet s Massimom), Jana Plestenjaka i Ines Prajo. Vecinu aranzmana na albumu radio je Ivo Popeskic, dok je nekoliko aranzmana potpisao Dejan Oreskovic (autor aranzmana velikog Massimovog hita, "Odjednom ti"). Cijeli album sniman je u tri studija: Ivana Popeskica, Morris studiju Mire Vidovica i studiju Cash & Carry, Dejana Oreskovica. Muzicari koji su sudjelovali u nastanku albuma su: Elvis Stanic (gitara), Henry Radanovic (bas), Dejan Oreskovic i Massimo (gitare), Ivo Popeskic (klavijature), Arsen Dedic (flauta), Marko Lazaric i Brane Gazdik (bubnjevi), Boris Popov (udaraljke), Ivan Pesut (gitare), Branko Sterpin (truba), Denis Razumovic (sax), te Martina Majerle i Olja Desic (prateci vokali).

 Autor: Meliha Olovcic, Sarajevo, BiH.
  Sanjeeb Sircar (India) - Portrait

A creative and versatile musician Sanjeeb Sircar began singing and playing music at the age of five. His music career is now about 30 years old, during which he has performed and taught music at many places in India, Europe, England and the USA. In addition to playing the Classical Sitar, his main instrument, he has studied the Tabla, Guitar and Piano. He also plays a number of different styles of music, Jazz being one of his focal interests, and has been an exponent of Fusion Music for years. He holds a master's degree in Indian Music (Sitar), from the Prayag Sangit Samiti, Allahabad, and a diploma in Indian Music (Sitar), from the Benaras Hindu University, Varanasi. Other examinations passed, include Fifth Grade in Piano of the Trinity Collage of Music, London, England. He has produced three audio albums besides recording tracks for other productions. Based at New Delhi & Allahabad, India, Sanjeeb works as a performer and teacher of music. Sanjeeb Sircar would be interested for performance / short term teaching assignment / lecture demonstration / playing with a fusion band / recording... in your area. If you are interested, feel free to contact him. Web link: www.sanjeebsircar.com or www.myspace.com/sitarsanjeebsircar .

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH.
  Miso Kovac (HR) - Reizdanja 13 albuma iz 70-tih i 80-tih

Croatia Records je na trzistu prisutna s 13 originalnih albuma Mise Kovaca iz 70-tih i 80-tih godina. Digitalno remasterirane snimke po prvi put su objavljene na CD-u s originalnim coverima nekadasnjih LP-a! Radi se o dijamantnim, platinastim i zlatnim plocama iz razdoblja od 1971. do 1989. godine: "Samo nas nebo rastavit' moze", "Ti si pjesma moje duse", "Jaci od vjetra", "Malo mi je jedan zivot s tobom", "Ostala si uvijek ista", "Dalmacija u mom oku", "Miso Kovac", "Potrazi me u pjesmi", "Osjecam te", "Covjek bez adrese", "Zajedno smo", "Ovo je nasa noc" i "Uvijek ima nesto dalje", koje su prodane u milijunskim nakladama i zbog kojih je Miso Kovac najprodavaniji izvodjac u hrvatskoj diskografiji. Miso Kovac objavio je vise od 30-tak albuma i kompilacija, suradjivao sa sjajnim autorima: Djordje Novkovic, Zdenko Runjic, Stipica Kalogjera, Dusan Sarac, Krste Juras i drugima. Dobitnik je brojnih nagrada, a prvu od njih dobio je za pjesmu "Proplakat ce zora" s na festivalu u Splitu 1971. godine. Medjutim, ova pjesma osim nagrade donijela mu je i status najpopularnijeg pjevaca, a zahvaljujuci svojoj karizmi Miso je taj status zadrzao sve do danas.

 Autor: Marina Skoro, Zagreb, Hrvatska.
  Cream Pie (I) - Portrait

Cream Pie is rock / punk / metal band from Bari, Italy. Nikki Dick and Joey Florenz got together in 2005 and discussed about forming a band wich will emulated the rock 'n' roll bands of the 80's. After many line up changes and some songs written, finally in 2006 they teamed up with Michael Drake and Brian Kent. In 2007 they recorded a live demo called "Live Crime" featuring 4 songs ("Long Leader", "Electric Blue", "Tokyo Nightz" and "Love is Blind") wich they posted on their website, allowing free download. After a good self promotion on the web and some good reviews about "Live Crime" and the band's live shows, Cream Pie was invited to performe live in USA for the next spring. Their songs started to be played in some American's radio stations. In december 2007 they started to record their first self-produced full-lenght album, "Dirty Job", featuring 11 songs. Album was released on March 20th 2008. In February 2008 Joey did leave the band because of personal problems. So they hooked up Rachel O'Neill and Vito Losito to be on tour in USA. "Dirty Job" was ready just one week before Cream Pie did start their USA tour in Alabama and went through Mississippi and Tennessee. Tour totaled with 25 days in the USA, 8 gigs and a one radio interview. Tour ended up in Memphis, TN on April 19th. 2008. While the band was still on tour in USA they were asked to play some shows in New York City, but they did could not accept it given that airplane tickets for flight to Italy were already bought. In July 2008 Phantom joined the band and Cream Pie is now writin' new songs for the next album, scheduling to shoot a video and plannin' for the USA tour to start on April 2009. Cream Pie is currently in negotiantions with some American labels for a label and a distribution deal. Web link: www.creampierocks.com .

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH.
  Valungari (HR) - Predstavljanje

Valungari su comedy / ska / punk bend iz Sesveta, Hrvatska. Glazbeno-scenska nakupina Valungari ili Djecaci iz Loncareve ulice, Valungari, sastav su koji je potekao s krajnjeg istoka metropole, Sesveta, tocnije, iz Ulice P. Loncara 12, epicentra i baze benda. Naime, ispod te zgrade se skriva atomsko skloniste dobrih zvucnih karakteristika. Iza Valungara je mnogo proba, nastupa, ljepljenja plakata, nosenja opreme i naravno, svega ostalog sto ide uz rock 'n' roll. Valungari posjeduju cijelu zbirku off-izdanja i bogatu pjesmaricu. Javljaju se u razlicitim grupacijama, od trojke (osnovne jedinice diverzantskog djelovanja), do big bendovskih formi, cak i preko deset svirajucih jedinki. Za izdavacku kucu "Spona" izdali su cetvrtinu buduceg albuma naslovljenog "Sljuka", koji ce biti svojevrstan presjek njihovog 14-godisnjeg druzenja, uzivanja i stvaranja. Kao zadnji uspjeh benda valja istaknuti pobjedu na 12. HGF-u u Zaboku zahvaljujuci kojoj objavljuju svoj prvi CD singl. Valungari su: Marin Marsic - bubnjevi; Marko Marsic - bas gitara; Marko Kovacic Kova - vokal, def; Zoran Preradovic Kizombie - gitara; Vjekoslav Vugric - Vex - ritam gitara; Damir Zagorscak Zagor - harmonika, kljava; Boris Saronja - truba, udaraljke; Jelena Vanjek Vasiljevic - prateci vokali; Nina Speranda - prateci vokali. Web linkovi: valungari.com ili www.myspace.com/valungari7 .

 Autor: Sinisa Bizovic, Zagreb, Hrvatska.
  Helltrip (E) - Portrait

Helltrip is rock band from Spain formed in November 2004. Their first album, "Risk Your Soul", was recorded in December '04 (X-Recordings Studios) with mixing and mastering assistance of Pablo Deodato and Fernando Marin. Second album, "Sábanas Rojas", has been recorded by Miguel Herrero and Kike Sanchis, mixed, produced and mstered by Miguel Herrero, in August '07 (ACME studios - Aviles). "Sábanas Rojas" is edited by Santo Grial Records. "Risk your soul" was the best first album during the 2006 year in Asturias (Spain), according to Mondo Sonoro magazine. Their track, "Born to fuck", from album "Risk Your Soul", is included in the Calzada News compilation (2005). Their track, "Death walks", is included in the "Madtaste Vol. 3" compilation (Festimad festival). They were winners of the Nacional contest: Lagarto festival 2007, winners of the 40 Principales 2007 contest. Album "Sábanas Rojas" has been reviewed by the most important magazines and webzines in Spain: "This is Rock", "Rock Hard", "Rock Estatal", "The not dead" ("Band of April 2007"), "Stridens", "Space Rock Heaters", "Indyrock" etc... all nice reviews. "Sábanas Rojas" wes nominated as one of four main rock records released during the 2007 in Asturias (Spain). Along this four years, band have been played with so many important bands like: Skew Siskin (Germany), Barón Rojo (Spain), Def con dos (Spain), Federation X (USA), Doctor Explosion (Spain), Blowtops (USA) etc... They were chosen between more than 2000 European bands like one of the best 24 bands for the "Villa de Bilbao", international contest organized in 2008. This summer Helltrip will be playing hard at one of the most important Spanish rock events: "Derrame Rock Festival". Web link: www.helltrip.net or www.myspace.com/helltrip .

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH.
World Of Music
World Of Music


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -