Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Arhiva 104

  Drugi Split Guitar Festival - Obavijest za medije

Izuzetno zadovoljni uspjehom Prvog medjunarodnog festivala gitare u Splitu, odrzanog u travnju 2007. godine, najavljuje se i Drugi Split Guitar Festivala, koji ce se od 07. do 12. tavnja 2008. odrzati u Muzeju hrvatskih arheoloskih spomenika u Splitu, Gradskoj knjiznici "Marka Marulica" i Multimedijalnom centru - Domu mladezi u Splitu. Posebnost ovogodisnjeg Festivala jesu dva flamenco koncerta, prvi 12. travnja 2008. godine u Splitu, na kojem nastupa Javier Conde, nasljednik slavnog Paca de Lucie koji je zadnji puta u Splitu nastupio davne 1979. u Velikoj dvorani na Gripama, dok ce drugi odrzati Jeronimo Maya Quartet, 16. kolovoza 2008. godine na Ljetnoj pozornici Gradina u Solinu. Na Festivalu stupaju: Duo Melis (Grcka - Spanjolska), Flavio Sala (Italija), Marcin Dylla (Poljska), Denis Azabagic (BiH / SAD), Zoran Dukic (Hrvatska), Javier Conde Duo (Spanjolska), Najavljuju se i masterski tecajevi, natjecanja, kao i sajam gitare. Web link: www.splitguitarfestival.com .

 Autor: Neda Milisic, Split, Hrvatska.
  HGF 2008 (HR) - Natjecaj

Natjecaj za 2008 - natjecaj se odnosi na sve glazbene sastave koji sviraju u rock, pop ili slicnom glazbenom izricaju. Pravo sudjelovanja imaju oni glazbeni sastavi koji dostave, posalju najmanje tri autorska glazbena uradka na CD-u na adresu: Udruga Mraz, Matije Gupca 53a, 49210 Zabok do 18.04.2008. godine. Glazbeni uradci mogu biti vec prije objavljivani. Nakon preslusavanja pristiglih uradaka ziri ce odluciti o sudionicima, glazbenim sastavima koji ce 09., 10., 16. i 17. svibnja 2008. godine nastupiti u Zaboku. Festival ce se odrzati na glavnom zabockom trgu, a prvoplasirane sastave ocekuju vrijedne nagrade (nastup na rock festivalu Rock Otocec, kraj Novog Mesta u Sloveniji, kao i nagrade pokrovitelja...). Sve se informacije mogu dobiti na telefone: 098 251 701 (Goran Vrgoc) i 098 604 843 (Darijo Bivol). Web link: http://zagor.info/hgf12/

 Autor: Bojan Janjanin, Zabok, Hrvatska.
  Nebojsa Buhin Nebo (HR) - Odusevljeni kriticari...

Visestruko nagradjivani i cijenjeni gitarist i skladatelj, Nebojsa Buhin Nebo, i dalje prima samo hvalospjeve za oba svoja albuma objavljena 2007. godine, autorski "Guitar Language" i prigodni, "Nebo Plays Christmas Songs". Oba albuma odlicno su prihvacena od kritike, kako domace tako i inozemne. Recenzije i komentari su, medju ostalima, vec objavljeni u 20th Century Guitar, MWE3000, Concerto, Online Rock, Blues Matters, a Nebojsina glazba nasla je svoje mjesto u eteru mnogih europskih i americkih radio postaja, kao i na hrvatskom radiju i televiziji. Cak cetiri pjesme s albuma "Guitar Language" - "The Buzz", naslovna, "Guitar Language", "Blues for You" s gostujucim Dmitrom Bozikovim, te "Big Girl" s gostujucim Ricardom Luqeom, izabrane su kao Track of the Day tijekom ozujka 2008. godine, na specijaliziranom siteu www.garageband.com . Ove pjesme aktivno sudjeluju i u tzv. Review contestu gdje korisnici ocjenjuju razne aspekte pjesme i vec su skupile zavidan broj glasova kao najbolje u raznim kategorijama. Web stranica Garageband.com je jedan od najvecih promotora tzv. nezavisne glazbe. Naslovna pjesma s albuma "Guitar Language", pronasla je svoje mjesto u recenzijama na www.songwriteruniverse.com .

 Autor: Anera Skuric, Zagreb, Hrvatska.
  Alaga Gagic (BiH) - Ruze za tebe

Alaga Gagic, 68-godisnji pjevac zabavne glazbe i rodjeni Dervencanin, te nekada jedan od najpopularnijih pjevaca u bivsoj nam drzavi, objavio je CD sa svojim najvecim hitovima pod nazivom "Ruze za tebe". CD donosi pjesme poput "Daj mi ruku, daj", "Uzalud je jedna ruza cvala", "Tuzan je leptir bez cvijeta", "Ostala si sama", "Dal' znas koliko te volim", a vecina tih pjesama proizasla je iz pera pokojnog Djordja Novkovica. Alaga Gagic se na taj se nacin pridruzio veteranima hrvatske glazbene scene koji su svoje najvece hitove otpjevali prije nekoliko desetljeca, a danas su s napretkom moderne tehnologije svoje pjesme ponovno izbacili u prvi plan kako bi podsjetili na vremena kada su bili na tronu glazbenog svijeta. Zanimljivo je da je Alagi ovo prvi CD, jer pjesme je prestao snimati dok su se jos proizvodile ploce. Karijeru je zapoceo kao 15-godisnjak kada je pobijedio na glazbenom festivalu "Mikrofon je vas" u Slavonskom Brodu, pjevajuci na talijanskom jeziku pjesmu "Romanticna", sa festivala Sanremo. Pjesma se zavrtjela na beogradskom radiju, a vec nakon dva mjeseca Alaga je poceo pjevati ruske i madjarske romance, u hotelu u Osijeku...

 Autor: Marina Skoro, Zagreb, Hrvatska.
  Jasmin Mag (BiH) - Aktivnosti

Jasmin Mag je nakon pauze od godinu dana ponovo okupio bend Alarm i zavrsio novi album pod naslovom "Visionary and Ramayana". U toku su pregovori za njegovo objavljivanje sa izdavacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Sastav Alarm je ostao isti (Jasmin Mag - gitare, vokali, muzika, tekstovi, aranzmani, produkcija; Adnan Ado Hadzic - bubnjevi; Jasenko Isakovic - bas gitara). Jasmin Mag je zavrsio i knjigu "Rock 'n' roll za nestalu generaciju". Knjiga se sastoji od zbirke poezije - "Eros, Mars, Hypocritus, Idioticus" i zbirke proze - "Kratke price za nesanicu". Knjiga ce javnosti biti predstavljena zajedno sa albumom, kao multimedijalni projekat. Objavljivanje knjige i novog albuma najaviti ce muzicki video klip, "Ramayana", ciju reziju i scenario potpisuje Jasmin Mag. Redizajnirana je i Internet prezentacije benda - www.jasminmagialarm.info . Pored toga, tu je i MySpace prezentacija - www.myspace.com/jasminmag .

 Autor: Sanela Durmic-Pasic, Lukavac, BiH.
  Rock Momenti - Live @ SKC - Izlozba rock fotografija

Nakon proslogodisnjih uspesnih izlozbi fotografija pod nazivom Rock Momenti, u beogradskoj New Moment Galeriji Ideja, koja je trajala dva meseca, od 10. maja 2007. do 10. jula 2007.; izlozbe u okviru Viva La Pola! festivala na Monumentima u Puli 27. i 28. jula 2007.; i u okviru String festivala u Galeriji otvorenog univerziteta u Subotici, krajem avgusta 2007., autori izlozbe Rock Momenti - Stanislav Milojkovic, Anamarija Vartabedijan i Aleksandar Zec beogradskoj publici ce predstaviti potpuno nove rock fotografije na izlozbi Rock Momenti - Live @ SKC, koja ce biti postavljena od 07 - 20. aprila 2008. u Galeriji SKC, u Beogradu. Izlozba Rock Momenti - Live @ SKC predstavlja svojevrsnu foto-dokumentaciju rock koncerata bendova sa domace i inostrane scene, koji su se dogadjali u prostorijama SKC-a u proteklih godinu i po dana. Izlozba se sastoji od 60 fotografija, formata 30 x 40 cm i 120 x 80 cm. Autori su kroz svoje fotografije prikazali najznacajnije i najraznovrsnije momente na koncertima, atmosferu, energiju, zanos kao i komunikaciju izmedju izvodjaca i publike. SKC je svojom bogatom aktivnoscu predstavljao mesto gde su se Stanislav, Anamarija i Zec, trojka koju vezuje zajednicka ljubav prema rock 'n' rollu i fotografiji, najcesce sretali, druzili i radili zajedno u proteklih godinu dana. Iz tog razloga su autori izabrali da izlozbu posvete upravo desavanjima u tom prostoru.

 Autor: Anamarija Vartabedijan, Beograd, Srbija.
  Emir Hot (BiH / UK) - Aktivnosti

"Sevdah Metal" (na slici), debut album Emira Hota, gitarskog virtuoza iz Bosne i Hercegovine, redom dobiva najvece ocjene muzickih recenzenata sirom svijeta. Karijera Emira Hota konstantno je isla uzlaznom putanjom. Pocela je sa grupom Neon Knights (album "Deserted Land"), radom u grupi Southern Storm (album "1999"), zavrsetkom skolovanja na London Guitar Instituteu i "usputnom" pobjedom na takmicenju "UK Guitar Hero Of The Year" (2005. godine), da bi, za sada, kulminirala albumom "Sevdah Metal" izdatim za izdavacku kucu Lion Music. Emir Hot se na tom materijalu potpisuje kao kompletan autor, a na albumu su mu gostovali - John West (Royal Hunt / Artension / Ten Man Push) kao vokalista i Mike Terrana (Rage / Masterplan) kao bubnjar. "Sevdah Metal" track listing: 1. "Forspil" (intro); 2. "Devils In Disguise"; 3. "World Set On Fire"; 4. "Skies & Oceans"; 5. "Sevdah Metal Rhapsody"; 6. "Stand And Fight"; 7. "Endless Pain"; 8. "Hora Martisorului"; 9. "Land Of The Dark"; 10. "You". Mnogi recenzenti tipuju na ova tri naslova: "World Set On Fire", Stand And Fight" i "You". Nestrpljivi smo sto prije ovaj album vidjeti i u nasim prodavnicama. Web link: www.emirhot.com .

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH.
  Livio Morosin (HR) - Aktivnosti

Livio Morosin snimio je spot za pjesmu "Heroin (Zuti dub)", treci singl sa njegovog prvog samostalnog albuma koji je u izdanju Croatia Records (podetiketa "Croatian Roots Music") objavljen u srpnju 2007. godine. Spot je sniman pod redateljskom palicom hrvatskog glumca i redatelja Dejana Acimovica, a rad na spotu logican je slijed njihove zajednicke suradnje koju su Acimovic i Morosin zapoceli prosle (2007.) godine kada je Livio radio glazbu za film Deana Acimovica, "Moram spavat andjele". Za glazbu koju je napravio za spomenuti film, Livio je na posljednjem Festivalu igranog filma u Puli, gdje je film imao svoju sluzbenu premijeru, dobio Vjesnikovu nagradu - "Breza". Spot je sniman u zagrebackom klubu "Krivi put", gdje je Livio iste veceri imao koncert zajedno sa svojim bendom. Prema rijecima Dejana Acimovica ovdje nije rijec o klasicnom spotu, vec se radi o nekoj vrsti anti-spota, snimanog u crno-bijeloj tehnici. U spotu se pojavljuju svi clanovi benda, Livio i Dejan. "Ovo je prvi spot koji smo mi zajednicki radili, a moj prvi spot koji sam ja osobno rezirao. Moram priznati da mi nije bilo jednostavno raditi jer se rad na spotu uvelike razlikuje od rada na filmu. U svakom slucaju, bio mi je izazov raditi jedan takav projekt, samim tim sto jednim drugacijim jezikom i sredstvima u odnosu na film, moras puno toga reci. Kod snimanja spota postoji nesto sto je u potpunosti zadano - a to je autor, tj. pjevac i pjesma - i u tom pogledu, covjek se mora pozabaviti sa puno stvari da ono sto prikaze u te tri, cetiri minute, ne bude dosadno i pateticno. Livio i ja nastavit cemo suradnju, a u skorijoj buducnosti predvidjeli smo snimanje spota za pjesmu "Kako da je zabin?", istaknuo je redatelj spota Dejan Acimovic.

 Autor: Amir Bahtijarevic, Zagreb, Hrvatska.
  Elemental (HR) - Portret

Elemental na hrvatsku hip hop scenu donose novi zvuk i osjetno drukciji pristup ovoj vrsti muzike, u hiphop svijetu poznatiji kao "organic". Priblizava rap muziku ostalim stilovima, te uvodi nove instrumente koji na studijskim snimkama zivom svirkom daju novu produkcijsku snagu i otvaraju ovu muziku prema ne-trendovski orijentiranoj publici. Grupa djeluje od 1998. godine. Tijekom zadnje tri godine, uz mnogobrojne koncerte i nastupe u televizijskim i glazbenim emisijama, Elemental je radio na pjesmama i snimio novi album - "Pod pritiskom" (na slici) - koji izdaju za izdavacku kucu Menart (izdavac za trziste BiH je sarajevski Hayat Production). S albuma su vec predstavljena tri singla - "Dobar dan", u kolovozu 2007. godine, "Zasto te imam", u studenom 2007. godine i "Pod pritiskom", u veljaci 2008. godine. Svi su singlovi sjajno prihvaceni i zauzeli su vrhove top ljestvica u cijeloj Hrvatskoj. Elemental su uskoro, nakratko, i u BiH - 28.03.2008 - Tuzla (Klub Palma) i 29.03.2008 - Sarajevo (Sloga). Web link: www.elemental.com.hr .

 Autor: Dragutin Matosevic, Tuzla, BiH.
  Zabranjeno Pusenje (BiH / HR) - Aktivnosti

Grupa Zabranjeno Pusenje nakon vrlo uspjesne radionice za djecu, zrtve mina, odrzanoj pocetkom 3. mjeseca 2008. godine u Kranjskoj Gori, krece s koncertnim aktivnostima. Koncertne aktivnosti obuhvacaju turneju u Australiji kroz 4. mjesec, slovensku turneju vezanu uz objavljivanje albuma "Hodi da ti ciko nesto da", kao i jos neke koncerte. Svi trenutno planirani nastupi Zabranjenog Pusenja su: 21.03.2008. Split (HR) Kocka; 29.03.2008. Skofja Loka (SLO) Pri Rdeci Ostrigi; 04.04.2008. Portoroz (SLO) Tivoli Club; 05.04.2008. Krsko (SLO) Cebeln'ak; 11.04.2008. Melbourne (AUS) Melbourne Sports & Aquatic Centre; 12.04.2008. Sydney (AUS) Whitlam Centre; 13.04.2008. Perth (AUS) Metro City; 18.04.2008. Ravne na Koroskem (SLO) Kompleks; 19.04.2008. Kranj (SLO) AKD Izbruh; 25.04.2008. Maribor (SLO) STUK; 26.04.2008. Metlika (SLO) Festival Pung - Art; 29.04.2008. Zagreb (HR) Vatroslav Lisinski - Arsen Dedic - 50 godina rada & 70 godina zivota; 02.05.2008. Postojna (SLO) MC; 03.05.2008. Kocevje (SLO) Park Bulldog Club; 08.05.2008. Ljubljana (SLO) VPK Cvetlicarna; 16.05.2008. Tolmin (SLO) Mlada Parada - Brajda; 17.05.2008. Ludbreg (HR) Bikers MK Crazy Hill Riders; 24.05.2008. Slavonski Brod (HR) SRC Klasije; 26.07.2008. Vukovar (HR) Bikers MK Vukovar; 23.08.2008. Lipik (HR) 10. jubilarni KBE STREET BALLipik 2008. Trenutni singl grupe Zabranjeno Pusenje je pjesma s albuma "Hodi da ti ciko nesto da" - "Dzana". Web link: www.zabranjeno-pusenje.com (Foto: Stanislav Milojkovic).

 Autor: Dario Vitez, Zagreb, Hrvatska.
  12. Art & Music Festival (HR) - Polufinalisti 12. A&M Festivala

Peteroclani ziri 12. Art & Music Festivala u sastavu: Ivanka Mazurkijevic, pjevacica grupe Stampedo iz Zagreba; Aleksandar Dragas, novinar i rock kriticar iz Zagreba; Ante Perkovic, glazbenik i rock kriticar iz Zagreba; Edi Cukeric, glazbeni producent iz Pule i Boris Bjelica, predstavnik organizatora iz Pule odabrao je osam (8) polufinalista koji ce se natjecati za ulazak u finale 12. Art & Music Festivala. Nagrada za pobjednika je potpisivanje ugovora za prvi album, te 60 sati koristenja tonskog studija PARTYzan u Puli. Nakon dvodnevnog preslusavanja, ziri je od 120 prijava iz Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije i Slovenije odabrao slijedecih osam izvodjaca: Klaus, Rijeka; Zenekese, Beograd; Castro, Split; Stuttgart Online, Beograd; Krsh, Beograd; Ruiz, Zagreb; Ivan Vragolovic, Slavonski Brod; Gregor S., Jastrebarsko; 12. Art & Music Festival odrzati ce se od 25.04. - 03.05.2008. u Puli, s time da ce se glazbeni dio Festivala na kojem ce nastupiti izvodjaci natjecatelji, te gosti, odrzati od cetvrtka 01.05. do subote 03.05.2008. godine. Od izvodjaca koji ce nastupiti kao gosti Festivala, svoj nastup su do sada potvrdili: Pankrti, Ljubljana; Archie Bronson Outfit, London; The Beat Fleet, Split; The Dirty, London; Repetitor, Beograd (pobjednici 11. A&M Festivala); Damir Avdic, Tuzla; The Chweger, Pula. Uskoro ce biti objavljen kompletan program, te ostale pojedinosti vezane za 12. Art & Music Festival. Web link: www.artandmusicfest.org .

 Autor: Branimir Slijepcevic, Pula, Hrvatska.
  Slayer (USA) - Beogradski koncert (24.06.2008.)

Kao sto kaze stara dobra pjesma grupe Idoli - "Glasine se brzo sire, a kad puknu, tu je kraj" - price da Slayer dolaze u Beograd su 100% tacne. Glavni "krivci" za to su organizatori proslogodisnjeg dolaska grupe Iron Maiden u Beograd - Avalon Produkcija iz Skoplja i Talent Box iz Beograda. Koncert thrash metal banda Slayer zakazan je za 24.06.2008. godine u Beogradu. Za sada je kao lokacija za ovaj koncert odabran Tasmajdan zbog provereno vruce atmosfere koja se uvijek stvara na tom prostoru i zbog ekskluzivnosti, jer ce to biti najmanji stadion na kojem ce Slayer moci da se vide tokom ovog ljeta. Osim beogradskog koncerta, svi ostali koncerti koje ce Slayer ovog ljeta raditi biti ce na velikim festivalskim scenama. Beogradski koncert ce biti celovecernji, a ne festivalski nastup i bice jedini koncert na Balkanu ovog ljeta. Ulaznice za koncert ce 19.03.2008. godine biti pustene u prodaju. Avalon Produkcija i Talent Box su se potrudili da obezbijede cijenu koja ce vecini biti prihvatljiva jer je kapacitet Tasmajdana ogranicen. Ulaznice za ovaj koncert ce se prodavati po cijeni od 2.500 dinara i moci ce se nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima na Balkanu. Kako je ovo jedini koncert Slayera na Balkanu ovog ljeta ocekuje se dolazak velikog broja njihovih fanova iz Slovenije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine...

 Autor: Maja Pasuljevic, Beograd, Srbija.
  Agonize (Tuzla, BiH) - Aktivnosti

Agonize, melodic death metal bend iz Tuzle, BiH, zajedno sa francuskim dark death metal bendom, Bloody Sign, krece na turneju kroz zemlje Istocne Evrope. Datumi su sledeci: Apr 16, 2008 - Sarajevo, Bosnia & Herzegovina @ AG; Apr 17, 2008 - Tuzla, Bosnia & Herzegovina @ Palma; Apr 18, 2008 - Sofia, Bulgaria @ 8th Ball Club; Apr 19, 2008 - Varna, Bulgaria @ Area 51; Apr 20, 2008 - Istanbul, Turkey @ Dorock; Apr 21, 2008 - Skopje, Macedonia @ Castro; Apr 23, 2008 - Ankara, Turkey @ Biziz Rock Bar; Apr 24, 2008 - Bucuresti, Romania @ Live Metal Club; Apr 25, 2008 - Timisoara, Romania @ Club Metal Box; Apr 26, 2008 - Petrosani, Romania @ Barock; Apr 27, 2008 - Deva, Romania @ Rock Blues Jazz Bar; Apr 28, 2008 - Budapest, Hungary @ After Music Club; Apr 29, 2008 - Blansk. Czech Republic @ TBA; Apr 30, 2008 - Brno, Czech Republic @ RC Brooklyn. Poster: www.afteroblivion.com/agonize/images/poster.jpg .

 Autor: Adnan Hatic, Tuzla, BiH.
World Of Music
| 81 - 90 | 91 - 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 |
| 41 - 50 | 51 - 60 | 61 - 70 | 71 - 80 |
| 01 - 10 | 11 - 20 | 21 - 30 | 31 - 40 |
World Of Music


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -